Kamppanjat

torstai 22. marraskuuta 2012

Pako Barkstonesta

Katsottuaan Rynbeldel-suvun nuoremman vesan katoavan vaunuillaan taivaanrantaan, partio keräsi leirinsä ja jälleen tajuttoman Gunreyn ja lähti kauppiaan perään; tämä arvoitus ratkeaisi vain Barkstonessa. Matka Elmossiin asti sujui ongelmitta, ja pysähdyttyään paikalliseen kapakkaan virvokkeille, he kuulivat että Barkstonelaisten kauppiaiden huhutaan olevan rahaongelmissa.

Matka Elmossista Barkstoneen ei sujunut ollenkaan niin hyvin kuin hiiret olisivat toivoneet: Partion yritys ennustaa säätä oli täysin epäonnistunut, ja toisen päivän aamuna he joutuivat rankkaan raemyrskyyn! Pään kokoisten rakeiden sataessa ympärille he yrittivät löytää piilopaikkaa tappavalta sateelta, ja lopulta pääsivätt puun juurakkoon suojaan; mutta myrskyn laannuttua he huomasivat piilopaikan valinnan menneen melko huonosti; he tajusivat eksyneensä. Puolen päivän jälkeen he pääsivät takaisin tielle, mutta heidän ongelmansa eivät vieläkään olleet ohi: haukka näki heidät polulla ja halusi heistä lounaan!

Partio yritti parhaansa, mutta haukka oli liian vaarallinen: lopulta sekä Beagan että Radulf makasivat haavoittuneena maassa, eivätkä Gill ja Gunreykään parhaassa kunnossaan olleet. "Juokse!", huusi Gill Gunreylle kääntyessään takaisin kohtaamaan haukan, ja jokin Gillin kasvoissa sai Gunreyn pakenemaan. Gill seisoi sauvansa valmiina edessään kun haukka syöksyi häntä kohti, ja viimeisellä hetkellä, kun haukka oli saamassa hänet kynsiinsä, hän väisti loikkaamalla ilmaan. Haukka ei halunnut vielä luopua lounaastaan, vaan yritti saada Gillin kiinni nokallaan, mutta tämä oli juuri se, minkä varaan Gill oli laskenut: haukan nokan avautuessa hiiren kokoiseksi hän survaisi sauvansa haukan nokkaan niin, että haukka ei saanut nokkaansa suljettua. "Sinä et estä partiotani pääsemästä hengissä perille!", hän ärisi roikkuessaan henkensä kaupalla kiinni päätään ravistelevassa haukassa, kunnes sauva petti haukan nokassa. Vaikka Gill roikkui nokan ulkopuolelle, hän ei voinut täysin välttää salaman nopeudella sulkeutuvaa nokkaa, ja Haukka repäisi hänen toisen korvansa mukaansa. Maatessaan maassa, pahimman kivun hälvettyä, hän tajusi uhkapelinsä kannattaneen: haukka, nokka täynnä tikkuja, oli lähtenyt etsimään helpompaa syötävää.

Hienostoklubi
Paikattuaan haavansa Gillin huivilla partio raahautui Barkstonen porteille. Vartijat eivät tahtoneet päästää partiota sisälle, sillä kun oli jo valmiiksi huono maine, ja neljä haavoittunutta, likaista hiirtä ei ollut omiaan herättämään luottamusta. Loppujen lopuksi juuri haavoittuminen pelasti tilanteen ,sillä partio päsi sisään hätäänsä vedoten, ja meni Radulfin vanhempien luokse nuolemaan haavojaan.

Toivuttuaan Gill päätti ottaa Radulfin mukaan selvittämään, missä  heidän tapaamansa Rynbeldel-kauppias oikein oli, ja jätti Beaganin ja Gunreyn toipumaan haavoistaan. Hetken kyseltyään he saivatkin selville missä kauppias työskenteli, ja lähtivät seuraamaan häntä. Kauppias meni hienoon klubiin, johon vai jäsenet pääsivät sisään. Gill ja Radulf yrittivät puhua itsensä sisään, mutta eivät onnistuneet vakuuttamaan ovimiestä, ennen kuin  Beagan ja Gunrey, jotka olivat salaa seuranneet Gilliä ja Radulfia, järjestivät tien toisella puolella kapakkatappelun. Hämmennyksen aikaan Gill ja Radulf livahtivat sisään.

Sisällä he näkivät, miten nuori Rynbeldel keskusteli muiden savenvalajajohtajien kanssa: hän yritti taivutella heitä täyttämään varastonsa, sillä kohta kilpailu loppuisi. "Miten Copperwood muka yhtäkkiä lopettaisia? He ovat olleet piikki takalistossamme jo pitkään!". "Kohta  kukaan ei enää osta Copperwoodin astioita, sillä Lockhaven marssii voimalla Copperwoodiin!".  Tämän sanottuaan kauppias katsahti taakseen, ja huomasi hiirivartiostolaiset. Sanottuaan liikaa hän vetäisi esiin tikarinsa ja huusi vartioilleen "Ottakaa heidät kiinni!". Ympärilä asiakkaat vätäytyivät seinien vierille, ja muut savenvalajat pakenivat paikalta.

Kauhuissaan oleva kauppias hyökkäsi parin kimppuun, kun taas vartijat olivat hieman hitaampia. Aluksi hiiret testasilivat toisiaan, hakivat parempia asemia, kunnes Radulf näytti taitonsa miekankäsittelyssä: yksinään hän onnistui riisumaan aseista ja haavoittamaan vastustajia niin paljon, että he voittivat taistelun. Tässä vaiheessa kuitenkin ulkoa kuului melua: kaupungin vartijat olivat tulossa paikalle. Radulf sai ajatuksen: hän otti Gillin viitan, puki sen pelokkaan kauppiaan päälle, ja puukko kurkulla johdatti hänet ulos Beaganin ja Gunreyn luo. Gill jäi paikalle esittämään humalaista. Vartijat tulivat paikalle, ja kuuntelivat sekavia tarinoita: kuka puhui maantierosvoista, kuka hiirivartiostosta. Kuka sanoi molempien paenneen, kuka osoitti (nyt viitatonta) Gilliä. Vartijat eivät olleet varmoja siitä, oliko Gill mukana, mutta olivat varmoja että Hiirivartiosto, tai jotkut jotka väittivät olevansa jäseniä, oli kaiken takana, ja ottivat Gillin kiinni.

Kaksi vartijaa kuljetti Gilliä pois, ja Gunrey ja Beagan lähtivät seuraamaan heitä. Syrjäisellä kadulla he yrittävät kolkata vartijat: Beagan kolkkaa toisen taidokkaasti, mutta Gunreyn lyönti ei osu kunnolla ja vartija älähtää yllättyneenä alkaen vetää miekkaansa. Gill kuitenkin käyttää tilaisuuden hyväkseen, ja potkaisee koko voimallaan vartijaa polvellaan vatsaan. Taltutettuaan vartijat he lähtevät nopeasti kohti Radulfin vanhempien taloa, jonne pääsevätkin ilman ongelmia.

Siellä he kuulustelevat kauppiasta, jonka Radulf oli sillä välin tuonut sinne. Hän ei tiennyt paljon, mutta kertoi kyllä kaiken mitä tiesi: että Copperwoodin tapahtumat olivat hänen sukunsa ansioita, että he käytännössä hallitsivat Barkstonea koska kaikki silmäätekevät olivat heille velkaa, ja että Copperwoodin tapahtumat ja sen takana olevat hiiret saisivat jotenkin Lockhavenin marssimaan Copperwoodiin. Partio tajuaa, että heidän on estettävä se, ja pakenevat kaupungista Radulfin lapsuudenystävän karavaanissa. Rajahdysten tai tulipalojen käyttämisesta keskusteltiin, mutta todettiin että heillä on jo valmiiksi riittävän huono maine: kaupunkilaisten mielestä he olivat kidnapanneet yhden kaupunkilaiset ja aloittaneet tappelut keksellä klubia!
Lockhavenin Hiiret

Partio kiiruhtaa kohti Copperwoodia, ja onnistuu tavoittamaan Lockhavenine seurueen ennen kuin se saapuu Copperwoodiin. Se ei ole armeija, mutta kaikki kynnelle kykenevät vartiostolaiset ovat kyllä mukana: nelisenkymmentä hiirtä oli matkalla. Yllättävintä kaikessa oli se, että Gwendolyn oli mukana!

Seuraavassa luvussa paljastuu, millainen salaliitto on tämän kaiken takana, ja miksi vartiosto marssii. Kaikki mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti